Er der nogen du kender, har astma?

Denne information kommer fra astma Society of Canada

“Læger definere astma som en”Kronisk inflammatorisk sygdom i luftvejene”. Det er en af de mest udbredte kroniske tilstande som påvirker canadiere. Astma kan diagnosticeres på alle alderstrin, men ofte starter i barndommen. Dens udbredelse i Canada har været stigende i de sidste 20 år, og det anslås, at i øjeblikket over 3 millioner canadierne har astma.

“De tre stærkeste risikofaktorer for at udvikle astma er familie historie, eksponering i vorden til høje niveauer af antigener såsom husstøvmider og eksponering for tobak røg og/eller kemiske irritanter.

“Vi er alle temmelig bekendt med allergiske udløsere af astmatiske symptomer, såsom skimmelsvampe, Dyreskæl, pollen, husstøvmider, osv, men måske mindre fortrolige med ikke-allergisk udløser som visse stoffer, kemikalier, røg og lugt, respiratorisk viral infektioner, visse vejrforhold, anstrengende fysisk aktivitet, tobaksrøg og luftforurening.

“Urbanisering synes at være korreleret med en forøgelse af astma. Arten af risikoen er uklare, fordi undersøgelser ikke har tages i konto indendørs allergener, selvom disse er blevet identificeret som betydelige risikofaktorer.

“Eksperter kæmper for at forstå, hvorfor smittede på verdensplan er, i gennemsnit stiger med 50% hvert årti.”

Ved førstebehandlingen, der er ikke meget yderst chokerende i denne rapport. Men med lidt forskning, efter min mening bliver det alarmerende.

Først og fremmest rapporten blev opdateret i April 2005, men de fleste af de ord referencer er fra den medio til sene 90. Betænkningen handler om “Canadierne” i almindelighed; børn er stadig ikke identificeret som en unik del af befolkningen, deres behov, vaner og modtagelighed tages ikke særlige hensyn, selv om undersøgelserne, der alle er enige, astma ofte starter i barndommen.

Næste, cirka 3 millioner canadierne har astma. Du skal sætte det i forbindelse med hvor mange canadiere er der, som i år 2000 var cirka 31 millioner, med en årlig vækstrate på ca. 1%. Så ca 9,6% af alle canadiere har astma. Næsten en ud af 10. Hvis en ud af 10 canadierne var i en kørestol, eller iført en støbt, ville vi tage varsel. Alarmerende, da vi behandler det så skødesløst. Det er en kronisk sygdom, hvilket betyder livslang konstant forvaltning og medicin.

Verdens nuværende (samlet som naturlige) vækstrate er omkring 1,3% om året, mens smittede af astma på verdensplan er i gennemsnit stiger med 50% hvert årti. Så er astma forekommende over 3 gange mere end kan være tegnede sig for befolkningstilvæksten. Disse er de rå tal, bare for at give os en ide om, hvad vi ser på.

Og det er kun om astma. Det handler ikke om sygdom af kemisk forgiftning eller dødsfald som følge af forgiftning eller lungekræft, eller…

Så er det tid til at tage skridt til at forebygge astma og andre sygdomme og sygdomme. I det mindste, søge efter og købe de mindst giftige rensemidler til husholdningsbrug. Få uddannet! Derefter gemme alle kemikalier trygt og sikkert væk fra børn og kæledyr.

Ikke tillade rygning i dit hjem, og være opmærksomme på og undgå luftforurening, både inde og ude. Luft ud dit hjem helt tre gange om dagen. Vidste du, at cigaretrøg indeholder omkring 4.000 kemiske agenser, herunder over 60 kræftfremkaldende stoffer? US Environmental Protection Agency (EPA), den nationale Institut for sundhed Miljøvidenskabs nationale toksikologi Program og whos internationale agentur for Kræftforskningscenter (IARC) har alle klassificerede passiv rygning som et kendt kræftfremkaldende €” en kategori forbeholdt agenter, der er tilstrækkelige videnskabelige beviser at de fremkalde kræft.

US EPA har anslået, at eksponering for passiv rygning forårsager omkring 3.000 lungekræft dødsfald blandt ikke-rygere og er ansvarlig for op til 300.000 tilfælde af nedre luftvejsinfektioner hos børn op til 18 måneder i Forenede Stater hvert år. Hvis du skal ryge, bare graver jeres egen grav, ikke trække andre med dig!

This entry was posted in Nyheder and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.